Mátová zmrzlina

Zmrzlina s příchutí svěží máty. 4 - 6 porcí.


3.0665x
45 min

Postup přípravy

Vejce a cukr dáme do mísy a šleháme elektrickým šlehačem nebo kovovou metlou do zhoustnutí. Čokoládu nastrouháme nebo nasekáme nadrobno.

Mléko a smetanu přivedeme za stálého míchání v rendlíku k varu. Jakmile se začnou tvořit bubliny, vlijeme směs za stálého míchání do ušlehaných vajec.

Krém vlijeme do rendlíku a opatrně za stálého míchání vaříme, dokud nezhoustne tak, aby ulpíval na vařečce. Přejedeme-li prstem po povrchu krému, zanechá na něm prst stopu.

Mátové lístky omyjeme, natrháme na kousky a vmícháme do krému. Po vychladnutí krém přikryjeme potravinářskou fólií, necháme stát 1 1/2 hodiny a potom uložíme na 30 minut do chladničky.

Krém přecedíme, abychom z něj odstranili mátu. Můžeme ho také obarvit potravinářským barvivem. Přelijeme ho do zmrzlinového strojku a postupujeme podle návodu výrobce. Když je hmota téměř zmrazená, vmícháme do ní kousky čokolády. Nemáte-li strojek na zmrzlinu, přelijeme hmotu do nádoby a umístíme do ledničky. Po zatuhnutí hmotu vyndáme, rozšleháme a znovu vrátíme do ledničky. Postup opakujeme 4krát v půlhodinových intervalech.

Zmrzlinu upravíme do vhodné nádoby, překryjeme potravinářskou foólií a uložíme do mrazničky. Vydrží až 3 měsíce. Před podáváním ji necháme asi 20 minut změknout v chladničce.

Zdroj: Slovart.cz
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mátová zmrzlina

Zpět na recept