Masový velikonoční beránek

Recept na netradičního masového velikonočního beránka.


4.512x
45 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
1 lžičkasůl
1 lžičkasolamyl
1 kscibule
1 lžičkasekaná petrželka
0 lžičekmletý pepř
3 lžícehladká mouka
2 kszelené olivy
1 plátekčervená kapie
1 lžičkasekaná pažitka
1 lžičkamletý kmín
5 ksvejce natvrdo
1 lžičkamletá sladká paprika
1 dlminerální voda
1 kgmleté míchané maso

na potření

2 lžícehorčice

Postup přípravy

Mleté maso ochutíme ochutíme kořením - sůl, pepř, kmín, sladká paprika, petrželka a pažitka. Přidáme prolisovaný česnek a nastrouhanou velkou cibuli. Strouhám ji proto, že dodá masu lepší chuť a není vidět. Pak přidáme olej, perlivou vodu a přisypeme hladkou mouku se lžičkou solamylu. Všechno dokonale promícháme a necháme chvíli odležet. Směs by měla být trochu tužší.

Mezitím si dáme vařit vejce natvrdo. Vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou formu na beránka. Připravíme si potravinářskou folii a váleček. Fólii posypeme hladkou moukou a vyválíme na ni válečkem masovou směs. Potřeme ji hořčicí a na prostředek dáme vařená oloupaná celá vejce. Hmotu opatrně pomocí fólie zabalíme jako roládu. Beránkovi do očí dáme olivy, do pusinky kousek syrové červené papriky. Pak z masa sundáme fólie a přendám do formy beránka. Masového velikonočního beránka pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 45 minut dozlatova.

Upečeného beránka podáváme s brambory, rýží či jinou přílohou podle chuti.
user-icon

autor JANKA


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masový velikonoční beránek

Zpět na recept