Masový talíř tří barev

Recept na velmi chutný oběd či večeři ze tří druhů masa.


1.841x
60 min
2×

Ingredience

2 lžíceolej
2 lžícehořčice
2 lžícekečup
15 dkghřiby
1 lžícehladká mouka
2 kshovězí zadní
2 kskuřecí maso
2 ksvepřová kotleta
1 lžíceworchesterová omáčka

podle chuti

cukr
sůl
ocet
vegeta
mletý černý pepř

salát

1 ksmrkev
0.5 hlávkypekingské zelí

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Připravíme si 3 druhy masa - 2 plátky hovězího zadního nebo roštěné, 2 plátky kotlety a 2 plátky kuřecího masa. Maso si den předem naložíme. Plátky osolíme, opepříme, potřeme kečupem, hořčicí, pokapeme worchesterovou omáčkou a olejem. Naložené maso vložíme do mísy a do lednice. Ráno maso vytáhneme, aby získalo pokojovou teplotu. Na pánvi na rozpáleném tuku masa po obou stranách zprudka opečeme a vkládáme do pekáče nebo skleněné zapékací mísy. Výpek na pánvi zapražíme hladkou moukou, zalijeme 2 dl vody, zavaříme a ochutíme vegetou. Masa zalijeme šťávou a dáme dusit do trouby doměkka. Šťávu můžeme obohatit nakrájenými hříbky nebo podušenými žampiony. Místo přílohy si připravíme salát z nakrouhané půl hlávky pekingského zelí a jedné větší nastrouhané mrkve. Salát ochutíme solí, cukrem a octem. Na talíř servírujeme maso, každé z jednoho druhu, zlehka přelijeme šťávou a podáváme se salátem. Masový talíř tří barev můžeme také podávat s hranolky, vařenými či pečenými brambory, ale dobře chutná i s podušenou rýží.
user-icon

autor Renegene

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Masový talíř tří barev

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena