Kuřecí nebo krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Naložíme do lžíce olivového oleje promíchaného s kořením na drůbež. Necháme v chladu odležet.
Mezitím uvaříme sójové nudličky podle návodu na obalu (v osolené vodě). Scedíme je a nakrájíme na malé kousky. Játra slijeme a rozdělíme také na drobné kousky - bývají velmi jemná, budou se nám rozpadat.
Na pánvi rozpálíme olej a cibuli nasekanou na kostičky osmahneme dorůžova, pak přidáme maso, necháme zatáhnout a trochu přichytit. Až potom vsypeme nakrájenou sóju, játra a dochutíme. Zakápneme citronem, smetanou, vmícháme pepř, oregano a prohřejeme, až se smetana vypaří. Stačí pár minut.
Masový mix na talíři sypeme strouhanou nivou a podáváme třeba s rýží nebo klidně jen s pečivem. Podle chuti doplníme tatarskou omáčkou.