Masový hrnec

Období zabijaček je už za námi, ale to nám nezabrání, pochutnat si dobrém masíčku. Vše je z jednoho hrnce.


3.0330x
0

Postup přípravy

Oháňku nasekáme na části. Maso očistíme od drobných kůstek vzniklých při sekání masa. Pokud chceme urychlit vaření, nakrájíme i maso na menší kousky. Maso vložíme do většího hrnce a zalijeme zhruba 3 litry studené vody. Přidáme bylinky, sůl a vše přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a vaříme doměkka asi 3 - 4 hodiny. Během vaření sbíráme vzniklou pěnu. Cibuli omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Rozpálíme si pánev. Cibuli na ni řeznými plochami za sucha orestujeme dohněda. Pak ji přidáme k masu. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Pórek nakrájíme asi na špalíčky. Po 1,5 až 2 hodinách přidáme zeleninu a vaříme. Očistíme si brambory, překrájíme je na poloviny nebo čtvrtiny a do hrnce je vložíme posledních 30 minut před dovařením. Maso s oháňkou podáváme se zeleninou přeléváme vývarem.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Masový hrnec

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena