Oháňku nasekáme na části. Maso očistíme od drobných kůstek vzniklých při sekání masa. Pokud chceme urychlit vaření, nakrájíme i maso na menší kousky.
Maso vložíme do většího hrnce a zalijeme zhruba 3 litry studené vody. Přidáme bylinky, sůl a vše přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a vaříme doměkka asi 3 - 4 hodiny. Během vaření sbíráme vzniklou pěnu.
Cibuli omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Rozpálíme si pánev. Cibuli na ni řeznými plochami za sucha orestujeme dohněda. Pak ji přidáme k masu. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Pórek nakrájíme asi na špalíčky. Po 1,5 až 2 hodinách přidáme zeleninu a vaříme.
Očistíme si brambory, překrájíme je na poloviny nebo čtvrtiny a do hrnce je vložíme posledních 30 minut před dovařením.
Maso s oháňkou podáváme se zeleninou přeléváme vývarem.