Masové opečenky s květákem

Recept na chutný pokrm z mletého vařeného nebo pečeného masa a květáku.


4.6208x
45 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 ksvejce
20 dkgkvěták
2 lžícečerstvá petrželka
0.5 kgvařené maso
2 ksstarší rohlík

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Zbytky pečeného, dušeného nebo vařeného maso umeleme na masovém mlýnku. Maso může být hovězí i vepřové. Květák uvaříme, necháme vychladnout a jemně nasekáme. Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno. Starší rohlíky nastrouháme na jemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

K umletému masu přidáme nasekaný květák, strouhanku z rohlíků, vejce, asi dvě lžíce nasekané petrželky, prolisovaný stroužek česneku a směs osolíme. Vše pořádně promícháme a tvarujeme malé placičky.

Placičky bez obalování smažíme na rozpáleném oleji nebo sádle.

Masové opečenky s květákem podáváme s bramborovou přílohou nebo s kyselou okurkou, hořčicí a chlebem. Opečenky můžeme jíst i za studena.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové opečenky s květákem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká