Masové kuličky Stroganov

Dobrůtka z mletého hovězího s těstovinami a omáčkou.


3.0146x
45 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
50 gmáslo
1 kscibule
2 lžícerajčatový protlak
60 mlbílé víno
1 lžičkasladká paprika
2-3 lžícehladká mouka
185 gzakysaná smetana
125 mlhovězí vývar
2-3 lžičkydijonská hořčice
špetkamletý černý pepř
750 gmleté libové hovězí maso
250 gmalé žampióny

příloha

500 gtěstoviny macaroni (krátké trubičky)

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu, scedíme a udržujeme v teple.

Cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony otřeme mokrou utěrkou, podle potřeby očistíme a přepůlíme.

Mleté maso smícháme s česnekem, solí a drceným pepřem. Tvarujeme kuličky a obalujeme je ve směsi mouky, sladké papriky a mletého pepře.

V pánvi rozehřejeme olej s polovinou másla a kuličky v něm postupně opečeme (při střední teplotě).

Na zbývajícím másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony a podusíme. Pak zalijeme vývarem s rajčatovým protlakem, hořčicí a vínem. Do omáčky vložíme masové kuličky, přivedeme k varu, snížíme teplotu a 5 minut za občasného zamíchání povaříme. Ochutnáme, případně přisolíme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu.

Těstoviny upravíme na talíře, přidáme masové kuličky s omáčkou a ozdobíme zelenou petrželkou.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové kuličky Stroganov

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní