Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu, scedíme a udržujeme v teple.
Cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony otřeme mokrou utěrkou, podle potřeby očistíme a přepůlíme.
Mleté maso smícháme s česnekem, solí a drceným pepřem. Tvarujeme kuličky a obalujeme je ve směsi mouky, sladké papriky a mletého pepře.
V pánvi rozehřejeme olej s polovinou másla a kuličky v něm postupně opečeme (při střední teplotě).
Na zbývajícím másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony a podusíme. Pak zalijeme vývarem s rajčatovým protlakem, hořčicí a vínem. Do omáčky vložíme masové kuličky, přivedeme k varu, snížíme teplotu a 5 minut za občasného zamíchání povaříme. Ochutnáme, případně přisolíme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
Těstoviny upravíme na talíře, přidáme masové kuličky s omáčkou a ozdobíme zelenou petrželkou.