Masové kuličky Stroganov

Dobrůtka z mletého hovězího s těstovinami a omáčkou.


3.0146x
45 min

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu, scedíme a udržujeme v teple.

Cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony otřeme mokrou utěrkou, podle potřeby očistíme a přepůlíme.

Mleté maso smícháme s česnekem, solí a drceným pepřem. Tvarujeme kuličky a obalujeme je ve směsi mouky, sladké papriky a mletého pepře.

V pánvi rozehřejeme olej s polovinou másla a kuličky v něm postupně opečeme (při střední teplotě).

Na zbývajícím másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony a podusíme. Pak zalijeme vývarem s rajčatovým protlakem, hořčicí a vínem. Do omáčky vložíme masové kuličky, přivedeme k varu, snížíme teplotu a 5 minut za občasného zamíchání povaříme. Ochutnáme, případně přisolíme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu.

Těstoviny upravíme na talíře, přidáme masové kuličky s omáčkou a ozdobíme zelenou petrželkou.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové kuličky Stroganov

Zpět na recept