Masové kuličky s fazolkami

Kuličky s omáčkou s fazolkami a sýrem. Recept na hlavní chod.


5.06x
90 min
1×

Postup přípravy

Hovězí maso pomeleme v mlýnku na maso. Syrové fazolové lusky očistíme, odkrájíme konce a překrájíme na menší kousky.

Mleté maso smícháme s vejci, solí, pepřem, sušenou petrželkou a 2 lžícemi kukuřičného škrobu. Maso promícháme a ze směsi vytvarujeme menší kuličky, které dáme vařit do 1,5 litru vody. Společně s bujony vaříme masové kuličky asi 30 minut. Do vývaru přidáme fazolky a povaříme. Ve 2 dl vody rozmícháme 2 lžíce kremžské hořčice se 4 lžícemi škrobu a omáčku zahustíme. Povaříme a přidáme nastrouhaný sýr. Omáčku dochutíme cukrem a smetanou.

Masové kuličky s fazolkami podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové kuličky s fazolkami

Zpět na recept