Masové kuličky s arašídovou omáčkou

Nebaví vás stále stejná jídla? Vyzkoušejte thajskou kuchyni a budete mile překvapeni. Na tento předkrm si ráda zvykne celá rodina.


3.0772x
75 min

Postup přípravy

Maso smícháme s polovinou lístků koriandru, se lžičkou česneku a polovinou rybí omáčky. Uhněteme hladkou směs a mokrýma rukama tvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu.


Masové kuličky smažíme asi 5 minut v horkém oleji do zlatohněda. Vyjmeme je a udržujeme teplé. Použitý olej vylijeme, pánev dosucha vytřeme papírovým ubrouskem a nalijeme další 2 lžíce oleje.


Čili papričku, zázvor a zbývající česnek minutu opékáme, přidáme arašídové máslo, cukr, kokosovou smetanu, zbývající lístky koriandru a rybí omáčku. Mícháme při střední teplotě, až omáčka zhoustne. Vmícháme nadrobno nakrájenou bazalku.


Kuličky narovnáme na talíř s mělkou miskou omáčky uprostřed. Do každé kuličky zapíchneme párátko a podáváme. Kuličky při jídle máčíme v omáčce.


Zdroj: Slovart.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové kuličky s arašídovou omáčkou

Zpět na recept