0.3 hrnku | rybí omáčka | |
0.8 hrnku | rostlinný olej | |
2 lžičky | prolisovaný česnek | |
1 lžíce | třtinový cukr | |
500 g | jemně mleté vepřové maso | |
2 lžíce | nakrájené lístky koriandru | |
1 ks | nadrobno nakrájená červená čili paprička | |
1 lžička | strouhaný čerstvý zázvor | |
2 lžíce | arašídové máslo | |
0.5 hrnku | kokosová smetana | |
1 lžička | nakrájená bazalka |
Maso smícháme s polovinou lístků koriandru, se lžičkou česneku a polovinou rybí omáčky. Uhněteme hladkou směs a mokrýma rukama tvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu.
Masové kuličky smažíme asi 5 minut v horkém oleji do zlatohněda. Vyjmeme je a udržujeme teplé. Použitý olej vylijeme, pánev dosucha vytřeme papírovým ubrouskem a nalijeme další 2 lžíce oleje.
Čili papričku, zázvor a zbývající česnek minutu opékáme, přidáme arašídové máslo, cukr, kokosovou smetanu, zbývající lístky koriandru a rybí omáčku. Mícháme při střední teplotě, až omáčka zhoustne. Vmícháme nadrobno nakrájenou bazalku.
Kuličky narovnáme na talíř s mělkou miskou omáčky uprostřed. Do každé kuličky zapíchneme párátko a podáváme. Kuličky při jídle máčíme v omáčce.
Zdroj: Slovart.cz
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena