Masové koule v zelí

Recept na jednoduché a celkem laciné hlavní jídlo.


4.47x
60 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 ksvejce
50 gsádlo
50 grýže
1 kelímekkysaná smetana
0.5 lhovězí vývar
2 ksstřední cibule
600 gmleté vepřové maso
500 gkysané zelí

podle chuti

slanina
sůl
majoránka
kmín
kopr
estragon
dobromysl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy

Mleté vepřové maso smícháme s osmaženou cibulkou a slaninou, přidáme utřený česnek a vejce, osolíme, opepříme a přidáme pálivou a sladkou papriku, majoránku a dobromysl. Směs dobře promícháme a tvoříme koule velikosti golfového míčku. V kastrolu osmahneme cibuli, přidáme třený česnek a kmín, přilijeme trochu vývaru a vydusíme na tuk. Potom vložíme umyté a procezené zelí, vývar a promícháme. Na zelí poklademe masové koule, posypeme estragonem a koprem a dusíme doměkka. Potom vyjmeme masové koule na talíř a do zelí vmícháme kysanou smetanu. Koule vložíme nazpět a už jen prohřejeme. Talíř s hotovým pokrmem můžeme ozdobit uzenou slaninou nakrájenou na hřebínky a opečenou na sádle. Masové koule v zelí podáváme s chlebem nebo bramborovým knedlíkem.
user-icon

autor viluš

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Masové koule v zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena