Vaření.czReceptyMasové koule v kysaném zelí

Masové koule v kysaném zelí

Chutný hlavní chod z mletého masa.


4.65x
60 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 ksvejce
0.5 lžícemléko
1 kscibule
4 lžícekysaná smetana
hladká mouka
400 gmleté maso
120 gvařená rýže
750 gkysané zelí

podle chuti

sůl
majoránka
drcený tymián
mletý černý pepř

Postup přípravy

Mleté maso smícháme se studenou podušenou rýží, přidáme vajíčko a koření. Nejlépe rukama řádně promísíme. Ze směsi rukama vytvoříme středně velké koule asi o průměru 4 cm. Do pekáčku dáme pokrájené kysané zelí (nejlépe domácí nebo ze sáčku), zalijeme teplou vodou a dusíme asi 15 - 20 minut. Do dušeného zelí přidáme vepřové koule, přiklopíme pokličkou a znovu dusíme 1/2 hodiny. Pak koule opatrně obrátíme a dusíme ještě 20 minut. Hotové koule opatrně vyndáme a odložíme do tepla. Uděláme jíšku, přidáme k ní nadrobno nakrájenou cibuli a rozředíme mlékem. Takto upravenou jíšku povaříme, dochutíme v prstech drcenou majoránkou, utřeným česnekem a zakysanou smetanou. Vrátíme masové koule a ještě chvíli prohřejeme. Masové koule v kysaném zelí podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor ejmik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové koule v kysaném zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena