Masové koule s vejci

Tenhle recept pochází z indické kuchyně. Masové koule se sýrem a vařeným vejcem uvnitř. Jako příloha brambory a květina z cibule.


4.741x
60 min
6×

Postup přípravy

Uvaříme si vejce natvrdo podle počtu porcí, zchladíme a oloupeme. Mleté maso smícháme se strouhankou, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a nastrouhaný sýr. Pečlivě promícháme, směs by měla mít stejnou konzistenci jako na karbanátky.

Směs rozdělíme na malé placičky, do kterých vkládáme uvařené vejce. Vejce pečlivě zabalíme masovou směsí a vytvarujeme koule.

Masové koule dáme péct tak na 200 °C přibližně 30 - 40 minut. Vaječné karbanátky můžeme také smažit na oleji v pánvi či ve friťáku.

Rozkrájíme si oloupané cibule. Na jednu porci je třeba půlku cibule. Na půlkách cibule se snažíme udělat mřížky (na překrojené straně, ne na oblé). Mřížky děláme pomocí vodorovných a svislých zářezů, ale nesmíme překrájet až do konce. Cibuli přelijeme připraveným dresinkem ze smetany, soli, pepře a vody. Můžeme si vyrobit i dresink podle vlastní chuti.

Cibulky dáme péct společně s masem. Ty pečeme, dokud se nám krásně neotevřou a nezměknou.

Mezitím si uvaříme přílohu. Oloupané brambory rozkrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka.

Při servírování rozkrojíme masové koule napůl, přidáme půlku cibule a brambory. Posolíme a popepříme podle chuti.
user-icon

autor Veverca


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové koule s vejci

Zpět na recept