Masové koule nebo sekaná

Praktický recept na chutné masové koule nebo směs na sekanou.


4.36x
90 min

Ingredience

směs

15 stroužkůčesnek
2 ksvejce
1 kscibule
500 ghovězí zadní kýta
500 gvepřová krkovice nebo plec

podle chuti

sůl
plnotučná hořčice
sladká mletá paprika
mletý černý pepř

podle potřeby

strouhanka

Postup přípravy

Hovězí a vepřové maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli dáme do uzavíratelné misky na asi 1 hodinu do lednice a při krájení nás potom nebudou štípat oči. Česnek oloupeme a rozmačkáme.

Na masovém mlýnku pomeleme kostky masa, přidáme 2 vejce, sůl, pepř, majoránku, nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, mletou sladkou papriku, hořčici a vše promícháme. Masovou směs potom zahustíme strouhankou a podle potřeby dochutíme.

Vedle mísy s masovou směsí si dáme misku se studenou vodou a tvarujeme masové koule, které rovnou skládáme do pekáče. Z množství směsi to vychází zhruba kolem 20 - 24 masových koulí, ale záleží na jejich velikosti. Stejný základ použijeme na přípravu sekané.

Masové koule podlijeme vodou a dáme péct do trouby předehřáté na 180 - 200 °C. Pokud připravujeme sekanou, tak ji během pečení potíráme bílkem a výpekem.

Masové koule nebo sekanou podáváme k rajské omáčce nebo jen tak s chlebem a hořčicí.
user-icon

autor Petr


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové koule nebo sekaná

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká