Masové knedlíčky v kysaném zelí

Recept na masové knedlíčky se zelím.


4.324x
60 min
1×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
sůl
2 ksvejce
1 kscibule
4 kshouska
2 konzervyrajčatový protlak
vegeta
hladká mouka
4 lžícezakysaná smetana
200 gmleté hovězí maso
mletý kmín
600 gmleté vepřové maso
mletý černý pepř
1 balíčekkysané zelí
100 gčabajka

Postup přípravy

Do hrnce dáme kysané zelí. Přidáme rajčatový protlak, kousek nakrájené čabajky, zalijeme vodou a vaříme.

Z mletého masa připravíme hmotu jako na karbanátky. Přidáme vejce, housky navlhčené vodou, koření, cibuli nakrájenou nadrobno a česnek utřený se solí. Dobře promícháme.

Pomocí hladké mouky tvarujeme kulaté knedlíčky, které zavaříme do vařícího zelí. Masové knedlíčky necháme provařit a opatrně promícháme.

Hotové knedlíčky v zelí dáme na talíř. Na každou porci přidáme 2 lžičky zakysané smetany může i více lžiček. Knedlíčky můžeme také osmažit na tuku na pánvi a pak teprve vložit do zelí a ještě krátce podusit.

Masové knedlíčky v kysaném zelí podáváme ihned.
user-icon

autor beďa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové knedlíčky v kysaném zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.