Klasické knedlíčky v rajské omáčce, ozvláštněné jemnou chutí česneku a sýra.
Hodnocení
4.5
/ 5 (113x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
9x
Ingredience
Omáčka
Cukr
Cibule1 ks
Smetana2 lžíce
Bobkový list1 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Rajský protlak1 plátek
Celý černý pepř3 kuličky
Ostatní
Česnek2 stroužky
Olej
Vejce1 ks
Strouhanka4-6 lžic
Tuk1 lžíce
Cibule1 ks
Sýr60 g
Mleté maso500 g
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Sýr nastrouháme.
Mleté maso smícháme s ostatními přísadami a vytvarujeme malé kuličky, asi 3 cm v průměru, které osmahneme dozlatova v pánvi na oleji, vyndáme je na savý ubrousek a odložíme.
Nadrobno nasekanou cibulku orestujeme na tuku, přisypeme hladkou mouku, přidáme protlak, vše zalijeme vodou, dobře rozmícháme, okořeníme a chvíli provaříme.
Po chvíli do omáčky přidáme osmažené kuličky a ještě asi 10 minut povaříme mírným varem.
Nakonec omáčku dochutíme smetanou a cukrem podle chuti.
Masové knedlíčky se sýrem v rajské omáčce podáváme s těstovinami.