Drůbeží masové knedlíčky s omáčkou

Masové knedlíčky z krůtích prsou podáváme se smetanovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou těstoviny a zeleninový salát.


4.828x
45 min
2×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek sloupneme a nasekáme. Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Slaninu jemně nasekáme.

Maso, slaninu a česnek rozmixujeme na kaši. Během mixování přidáváme podle potřeby vodu. Do masové směsi vmícháme koření, bílky, strouhanku a škrobovou moučku. Podle potřeby přisolíme a opepříme.

Mokrýma rukama tvoříme kuličky, které pozvolna smažíme na oleji.
Hotové kuličky vyjmeme sítem. Na výpeku orestujeme cibuli, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a podusíme. Omáčku zjemníme smetanou, vrátíme masové knedlíčky a prohřejeme.

Drůbeží masové knedlíčky podáváme s těstovinami. Vhodným doplňkem je zelenina.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drůbeží masové knedlíčky s omáčkou

Zpět na recept