Vaření.czReceptyDrůbeží masové knedlíčky s omáčkou

Drůbeží masové knedlíčky s omáčkou

Masové knedlíčky z krůtích prsou podáváme se smetanovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou těstoviny a zeleninový salát.


4.828x
45 min
2×

Ingredience

50 gslanina
2 stroužkyčesnek
100 mlsmetana
3 lžícevoda
2 ksbílek
0.5 ksvelká cibule
2 lžíceškrobová moučka
1 lžícenastrouhaná houska
300 gkrůtí prsa
0.5 lžičkyvegeta speciál

podle potřeby

olej
vývar
hladká mouka

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek sloupneme a nasekáme. Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Slaninu jemně nasekáme. Maso, slaninu a česnek rozmixujeme na kaši. Během mixování přidáváme podle potřeby vodu. Do masové směsi vmícháme koření, bílky, strouhanku a škrobovou moučku. Podle potřeby přisolíme a opepříme. Mokrýma rukama tvoříme kuličky, které pozvolna smažíme na oleji. Hotové kuličky vyjmeme sítem. Na výpeku orestujeme cibuli, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a podusíme. Omáčku zjemníme smetanou, vrátíme masové knedlíčky a prohřejeme. Drůbeží masové knedlíčky podáváme s těstovinami. Vhodným doplňkem je zelenina.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Drůbeží masové knedlíčky s omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena