Masové klopsy na smetaně

Recept na klopsy z mletého masa osmažené na oleji a poté podušené v omáčce.


4.7189x
45 min

Ingredience

100 gslanina
2 ksvejce
50 gmáslo
3 kscibule
1 ksžemle
50 ghladká mouka
1 kelímeksmetana ke šlehání
500 gmleté vepřové maso

podle chuti

sůl
muškátový květ
mletý černý pepř

na obalení

2 lžícestrouhanka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a cibuli nasekáme nadrobno. Slaninu rozpustíme, přidáme máslo a nasekanou cibuli. Zaprášíme moukou a lehce osmahneme. Zalijeme vodou, prošleháme, osolíme a necháme vařit na mírném ohni. Mleté maso ochutíme solí, muškátovým květem a pepřem. Vmícháme vejce a namočenou žemli. Ze směsi tvoříme klopsy velikosti vejce, trochu je obalíme ve strouhance a zploštíme na placičky. Klopsy smažíme krátce z obou stran na oleji, potom je vložíme do omáčky a 20 minut vaříme. Před podáváním přidáme smetanu a prohřejeme. Klopsy se mohou místo se smetanou připravit s plechovkou krájených rajčat a trochou rajčatového protlaku. Masové klopsy na smetaně podáváme jako hlavní chod s přílohou podle chuti.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Masové klopsy na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Bosenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena