Recept na přípravu masových koleček s ovesnými vločkami, sýrem a česnekem.
Hodnocení
4.5
/ 5 (16x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek4-5 stroužků
Vejce1 ks
Mléko150-200 ml
Hladká mouka 4-5 lžic
Mleté maso200 g
Ovesné vločky100 g
Eidam100 g
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Ovesné vločky namočíme asi na 1 hodinu do mléka a necháme nabobtnat.
Česnek oloupeme a prolisujeme.
Tvrdý sýr nakrájíme na čtverečky.
Ovesné vločky spojíme s mletým masem, vejcem, lžící oleje a moukou.
Přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek a ze směsi vymícháme hladké středně husté těstíčko. Podle potřeby těstíčko můžeme ředit mlékem nebo zahustit moukou.
Plech na koláčky (muffiny) vytřeme větším množstvím oleje a pomocí lžičky plníme malou vrstvou těsta.
Na každý dukátek položíme čtvereček sýru a opět zakryjeme těstíčkem.
Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 20 minut.
Potom dukátky otočíme a necháme ještě asi 5 minut dopéci.
Masové dukátky s ovesnými vločkami, česnekem a sýrem podáváme jako teplou chuťovku k vínu nebo pivu.