Masová roláda

Recept na sekanou trochu jinak.


4.352x
60 min
2×

Ingredience

1 ksvejce
1 kgmleté vepřové maso

náplň 1

sůl
6 ksvejce
petrželka
tuk

podle potřeby

sůl
mléko
máslo na vymazání formy

náplň

10 dkgšunka

zálivka

1 kelímekzakysaná smetana

na potření

4 lžícekremžská hořčice

Postup přípravy

Do pomletého vepřového masa přidáme sůl, vejce a mléko. Vše smícháme a nejlépe do druhého dne uložíme do ledničky. Vejce na rozpáleném tuku na pánvi usmažíme a přimícháme k nim sekanou zelenou petrželku. Osolíme. Druhý den si dáme na vál igelit, na něj rozetřeme mleté maso, potřeme kremžskou hořčicí, poklademe plátky šunky a přidáme vychlazená usmažená vejce s petrželkou. Pomocí igelitu stočíme do rolády a překlopíme do máslem vymazaného pekáče. Sekanou upečeme. Během pečení zalijeme masovou roládu kysanou smetanou. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. Takto připravená sekaná je dobrá i studená s chlebem.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Masová roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena