Masová roláda s moravankou

Receptů na studenou roládu není nikdy dost.


5.012x
120 min

Postup přípravy

Bůček nebo plecko pomeleme, přidáme vejce a najemno pokrájenou Moravanku (bez šťávy). Přimícháme také nakrájený salám, protlačený česnek, vegetu a solamyl. Směs řádně promícháme.

Směs na masovou roládu dáme do střeva na tlačenku. Já používám střívko užší, líp se pak roládka krájí, ale řídíme se podle toho, jak velkou máme nádobu na vaření.

Masovou roládu s moravankou vaříme 1,5 hodiny, vytáhneme a necháme ve střívku do druhého dne, můžeme otáčet. Pak střívko rozstřihneme a roládu obalíme v červené paprice.

Masová roláda s moravankou je vynikající jak na studenou mísu, ale i jen tak na oběd.
user-icon

autor gabos


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masová roláda s moravankou

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká