Masová polévka

Nejoblíbenější francouzská polévka, která se vaří pomalu a dlouho - 360 minut.


3.0126x
0

Ingredience

2 stroužkyčesnek
petrželka
2 kscibule
tymián
2 kspórek
200 gmrkev
1 ksslepice
1 ksbobkový list
1 kghovězí maso
500 gdomácí klobása
celerová nať
1 kghovězí kosti
1 kstelecí nožička
1 hlávkazelí (malá)
morkové kosti

Postup přípravy

Hovězí maso a kosti vložíme do hrnce se studenou vodou a pomalu uvedeme do varu. Vzniklou pěnu odstraníme. Potom vložíme do hrnce očištěnou slepici spolu s telecí nožičkou,necháme projít varem a pěnu opět odstraníme.

Přisypeme rozdrcený bobkový list, očištěnou kořenovou zeleninu pokrájenou na menší kousky a osolíme. Když se jednotlivé druhy masa uvaří, postupně je vybereme z vývaru a uložíme na teplé místo.

Asi 15 minut před ukončením vaření přidáme do vývaru morkové (špikové) kosti, domácí klobásu a pórek pokrájený na větší kousky.

Po ukončení vaření pokládáme do hluboké mísy pokrájené maso posypané posekanou petrželovou a celerovou natí, uvařenou zeleninu, morek z kostí, klobásu a všechno zalijeme vývarem.

Jako přílohu k polévce podáváme salát z červené řepy, sladkokyselé okurky, cibulky naložené v octovém nálevu, rajčatový salát nebo strouhaný křen.
user-icon

autor mikael


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena