Masová polévka

Nejoblíbenější francouzská polévka, která se vaří pomalu a dlouho - 360 minut.


3.0126x
0

Postup přípravy

Hovězí maso a kosti vložíme do hrnce se studenou vodou a pomalu uvedeme do varu. Vzniklou pěnu odstraníme. Potom vložíme do hrnce očištěnou slepici spolu s telecí nožičkou,necháme projít varem a pěnu opět odstraníme.

Přisypeme rozdrcený bobkový list, očištěnou kořenovou zeleninu pokrájenou na menší kousky a osolíme. Když se jednotlivé druhy masa uvaří, postupně je vybereme z vývaru a uložíme na teplé místo.

Asi 15 minut před ukončením vaření přidáme do vývaru morkové (špikové) kosti, domácí klobásu a pórek pokrájený na větší kousky.

Po ukončení vaření pokládáme do hluboké mísy pokrájené maso posypané posekanou petrželovou a celerovou natí, uvařenou zeleninu, morek z kostí, klobásu a všechno zalijeme vývarem.

Jako přílohu k polévce podáváme salát z červené řepy, sladkokyselé okurky, cibulky naložené v octovém nálevu, rajčatový salát nebo strouhaný křen.
user-icon

autor mikael


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masová polévka

Zpět na recept