Masová omáčka

Rajská omáčka plná mletého masa.


2.91454x
60 min

Ingredience

1 lžičkacukr
1 stroužekčesnek
sůl
30 gmáslo
60 gcibule
250 grajče
1 lžícerajčatový protlak
bazalka
250 gmleté hovězí maso
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno, česnek utřeme. Rajčata nařízneme, spaříme a oloupeme. Nakrájíme je na kousky.

V hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a zpěníme ji. Vsypeme česnek, přidáme mleté maso a za stálého míchání vše osmažíme. Do směsi přidáme rajčatový protlak a rajčata. Dochutíme pepřem, cukrem, bazalkou, přidáme trochu vody a za občasného míchání dusíme asi půl hodiny. Podle potřeby přidáme trochu vody.

Masovou omáčku omáčku podáváme k těstovinám, bramborám nebo rýži. Záleží na chuti.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Italská