Masová kuřecí směs s citronem

Recept na jednoduchou masovou směs.


3.111x
60 min

Postup přípravy

Z citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Plátky masa zabalíme do potravinářské fólie a několikrát je lehce přejedeme válečkem na těsto, abychom je trochu ztenčili. Odstraníme fólii a maso nakrájíme na šikmé proužky. Vložíme do plastikové misky, okořeníme a přidáme sójovou omáčku, lžíci oleje a 2 lžíce citronové šťávy. Dobře promícháme, misku zakryjeme a vše dáme na 20 minut do chladničky.

Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme zbývající olej a máslo. Přidáme polovinu kuřecích kousků a smažíme za stálého míchání 3 minuty dozlatova, dokud nejsou kousky propečené. Osmažené kousky přemístíme na talíř a odložíme stranou.

Kukuřičnou mouku umícháme se lžící vody dohladka. Do pánve dáme připravenou kukuřičnou pastu, zalijeme ji vývarem a zvolna vaříme 2 minuty, až je směs jemná a hladká. Přimícháme zbývající citronovou šťávu a cukr. Kuřecí kousky vrátíme do pánve a prohřejeme, dokud šťáva není horká. Podáváme zdobené plátky citronu a petrželkou.

Recept vystačí pro 4 osoby.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masová kuřecí směs s citronem

Zpět na recept