Pavel Berky rád dělá nadýchané koblížky z hladké mouky, které pak plní domácím džemem. Smažit je můžeme na Tlustý čtvrtek, o masopustu, na Velikonoce a pak vždycky, když na ně dostaneme během roku chuť.
-> Jak zachránit kynuté těsto a co dělat, když nekyne?
Na čem smažit aneb Které tuky jsou nejvhodnější na řízky i koblihy?
Tápete, na čem smažit, aby byl výsledek dokonalý? Aby zvolený tuk byl správný, nezanechal pachuť a dokázal unést vysokou teplotu? Pojďme si říct, co se nejlíp hodí na řízky, co na koblihy a na čem můžeme bez obav smažit langoše i rybí filé.

Honzovy buchty: Jak na kynuté těsto, které se vždycky povede?
Upéct dobré kynuté buchty se může zdát složité. Ale s jednoduchým receptem zvládne postup i úplný začátečník. Důležité je pochopit některé zásady a dodržet správný poměr surovin. Když je naplníte povidly, mákem nebo tvarohem, získáte nadýchané buchty jako od babičky!

Autor:Pavel Berky
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena