Maso v alobalu

Zajímavý recept na rychlé hlavní jídlo.


4.621x
60 min
1×

Postup přípravy

Maso volíme podle chuti. Vhodná je kýta, krkovice, kotleta nebo drůbeží prsa. Maso osolíme a opepříme. Cibuli s paprikou očistíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na nudličky.

Na alobal kápneme olej, dáme plátek slaniny a klademe maso. Na maso dál položíme plátek šunky nebo šunkového salámu, cibuli a papriku. Maso pořádně zabalíme, přičemž alobal se nesmí natrhnout. Maso v alobalu dáme do pekáče a trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme asi 45 minut.

Maso v alobalu podáváme s brambory, rýží nebo hranolky. Další kombinací je na maso položit poličan, slanější slaninu, ale pak už maso nesolíme.
user-icon

autor kub


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maso v alobalu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká