Maso s houbami

Recept na hovězí maso z polévky s hříbky a citronem.


5.01x
45 min

Ingredience

2 lžícemáslo
1 kscibule
2 lžícesmetana
1 lžícemouka
0.5 kscitron
0.3 lžičkydrcený kmín
1 šálekhovězí vývar
2-4 ksčerstvé hříbky
500 gvařené hovězí maso

podle chuti

sůl
vegeta

na ozdobu

čerstvá petrželka

Postup přípravy

Vařené hovězí maso z polévky necháme vystydnout a potom nakrájíme na plátky. Čerstvé houby, nejlépe pravé hříbky, očistíme a nakrájíme.

Na másle osmahneme pokrájenou cibulku. Přidáme plátky hub, drcený kmín a na tom opékáme po obou stranách vařené hovězí maso až dostane pěknou barvu.
Osolíme, zaprášíme moukou, osmahneme a přilijeme trochu vývaru. Maso s houbami zjemníme smetanou, zakápneme citronovou šťávou a podle chuti přidáme vegetu. Už jen prohřejeme.

Maso na talíři obložíme vařenými brambory, zalijeme omáčkou s houbami
a posypeme pokrájenou petrželkou. Maso s houbami ihned podáváme.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maso s houbami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská