Velmi chutný oběd, navíc je rychlý. Recept můžeme doplnit houbami nebo i zeleninou.
Hodnocení
4.3
/ 5 (6x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Ostatní
Cibule1-2 ks
Masox1 kostka
Špek100 g
Vařící voda
Vepřové maso600 g
Mletý černý pepř1 lžíce
Postup přípravy
Maso podle vlastního výběru nakrájíme na plátky. Může se použít třeba vepřová kýta, plecko, můžeme použít i hovězí roštěnou či zadní.
Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Pepřem nemusíme šetřit.
Cibuli oloupeme. Špek a cibuli pokrájíme na kostičky.
Rozehřejeme pánev. Špek použijeme místo tuku, podle potřeby přidáme olej nebo tuk. Přidáme cibuli osmahneme ji na špeku dozlatova a pak přidáme plátky masa, které osmažíme po obou stranách. Doporučuji tento pokrm připravovat ve větší pánvi, kde můžeme dát maso stranou a na něj odložit cibuli, aby se nám moc nepřipalovala pod masem.
Když máme maso osmahnuté, podlijeme horkou vodou a přiklopíme pokličkou a necháme dusit doměkka. Vypečenou šťávu dochutíme masoxem, solí, pepřem. Maso na pepři a špeku podáváme s rýží.