Maso na kunovjance

Rychlý a velmi jednoduchý recept i pro začátečníky s výraznou chutí kyselé zeleniny.


5.04x
45 min

Ingredience

3 lžíceolej
4 lžícehořčice plnotučná
1 kgkuřecí maso
2 sklenicekunovjanka
4 lžícekremžská hořčice
1-2 lžícebrusinková nebo višňová zavařenina

Postup přípravy

Olej, obě hořčice a džem smícháme v hrnečku a směsí potřeme lehce osolené maso. Maso použijeme z naporcovaného kuřete, můžeme ho i nakrájet na nudličky. Maso naskládáme do pekáčku a jen malinko podlité vodou dáme péct do trouby na ca 180 °C. Až se na masu udělá trošku kůrčička, přidáme zeleninovou směs i s nálevem a necháme péct doměkka. Během pečení občas promícháme, je-li třeba, podlijeme vodou. Maso na kunjovance je výborné s bramborem nebo bramborovým knedlíkem. Vypečená šťáva k bramborám nevadí, ke knedlíčkům/nočkům je lépe nechat trochu šťávy.
user-icon

autor Lenitschka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Maso na kunovjance

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena