Maso na čínský způsob

Jídlo podle tohoto receptu chutná skoro stejně, jako když jdete do asijské restaurace nebo bistra.


4.818x
45 min
8×

Ingredience

4 lžícecukr
4 stroužkyčesnek
100 mlolej
0.5 lžičkysůl
1-2 lžícesolamyl
1 kscibule
1-2 ksmrkev
0.5 lžičkymletý pepř
8 lžicsójová omáčka
1 kszelená paprika
8 lžicbílý vinný ocet
500 gvepřová kýta
300 gbambusové výhonky
200 mlsilný vývar

Postup přípravy

Na hlubší pánvi rozpálíme olej a dozlatova v něm osmahneme na kousky nakrájené maso. Maso vyndáme z pánve a do zbylého oleje vhodíme na tenké nudličky nakrájenou papriku a mrkev a přidáme okapané bambusové výhonky (použijeme sterilované). Zhruba 5 minut opékáme, zelenina trochu zhnědne. Poté zasypeme cukrem a necháme ho zkaramelizovat - pořád mícháme! Po 3 minutách nalijeme sójovou omáčku, ocet, vývar a vrátíme do pánve maso. Vše vaříme za občasného míchání asi 10 minut. Směs osolíme, opepříme. Přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli a česnek a zahustíme škrobem předem rozmíchaný v troše studené vody. Intenzivně mícháme, po přidání škrobu má tekutina tendenci se přichytávat a připalovat. Směs během chvilky zhoustne a vznikne táhlý sos. Po přidání česneku necháme na ohni již jen nezbytně nutnou dobu, aby se česnek nepřevařil. Maso na čínský způsob podáváme ihned s rýží, chlebem nebo nudlemi.
user-icon

autor BaSest


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maso na čínský způsob

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena