Plátky libové roštěnky zapečené se smetanou, vejcem a rajčátky můžete podávat i těm nejnáročnějším hostům!
Hodnocení
3.0
/ 5 (594x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
- -
olej
-
sůl
- -
vývar
2 ks
vejce
- -
petrželka
50 g
šunka
2 ks
rajčata
1 dl
smetana
- -
mletý pepř
1 dl
bílé víno
50 g
hrášek sterilovaný
400 g
hovězí roštěnec
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, okraje nařízneme, opepříme a opečeme na rozehřátém tuku z obou stran. Potom maso osolíme, podlijeme vínem, vývarem a udusíme doměkka. Měkké roštěnky uložíme do vymazané zapékací misky a posypeme nakrájenou šunkou a hráškem. Smetanu rozšleháme s vejci a s drobně nakrájenou petrželkou, nalijeme na roštěnky, obložíme oloupanými a nakrájenými rajčaty na plátky a zapečeme ve vyhřáté troubě.