Maso Asie s jasmínovou rýží

Recept na tradiční čínské jídlo.


4.04x
60 min

Postup přípravy

Omyté a odblaněné maso (nejlépe kuřecí nebo vepřové) nakrájíme na stejné nudličky.

Masové nudličky naložíme do kvalitní sojové omáčky a kukuřičného škrobu. Jidášovo ucho namočíme do vody do změknutí. Vezmeme zeleninu a společně s houbami nakrájíme. Česnek nasekáme s chilli.

Připravíme si přílohu - jasmínovu rýži. Rýži pořádně propláchneme a necháme okapat. V hrnci rozpálíme arašídový olej a rýži orestujeme, potom zalijeme vodou a doměkka podusíme.

V pánvi Wok rozpálíme arašídový olej a orestujeme naložené maso.
Orestováné maso vyjmeme z pánve. Do pánve vlijeme česnek s chilli a také orestujeme, vložíme zeleninu a vše znovu restujeme. Na závěr přidáme maso a zalijeme kuřecím vývarem. Velmi krátce povaříme a popřípadě dochutíme solí.

Maso Asie podáváme s dušenou jasmínovou rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maso Asie s jasmínovou rýží

Zpět na recept