Recept je na máslový krém, proto bych nepoužívala jiný tuk. JInak si myslím, že chyba je v tom, že při šlehání ve vodní lázní nezhoustly dostatečně vajíčka. Bílek tuhne až při teplotě nad 60 st. C. Jinak není chyba použití Hery pro toho kdo nesnáší máslo. V žádném případě nedávejte Ramu, Perlu atd. To jsou pomazánkové tuky, které obsahují hodně vody a ta krém vlastně naředí.
Maram
Re: Komentář k receptu Máslový krém
Dobrý den, Hera je ztužený rostlinný tuk, který, když ušleháte šlehačem, zahřeje se a už nikdy neztuhne. Pozor, totéž se stane, i když použijete Máslovou Heru - vyzkoušeno ;-) Takže to, co máte v lednici vyhoďte a zkuste to znovu se skutečným máslem ;-)
krém
Re: Komentář k receptu Máslový krém
mohu jen říci, že pokud jste máslo pokojové teploty postupně zašlehala do vychladých vyšlehaných vajec pak se mělo dílo podařit. Nikdy jsem krém neměla tekutý.
Tanja
Re: Komentář k receptu Máslový krém
nikdy jsem nezkoušela přidat ořechy, ale myslím, že by to nemuselo být na závadu, myslím, že je to velmi dobrý nápad. Dejte vědět jak to dopadlo. Tanja
hladikova.marketa
Komentář k receptu Máslový krém
optám se, mohu do krému přidat ořechy, abych měla ořechový, chci si ho udělat půl na půl :-)