Máslové těsto s vůní pomeranče

Máslové těsto si můžeme připravit dopředu a asi týden dva před svátky z něj upéci základ na košíčky nebo jiné cukroví z formiček.


4.163x
20 min
9×

Postup přípravy

Kůru nastrouháme z čerstvého pomeranče (bio) nebo použijeme kůru sušenou.

Z povoleného másla, prosáté mouky i cukru, žloutků, vanilkového cukru a pomerančové kůry vypracujeme hladké těsto.

Máslové těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu (lednici nebo ve spíži) rozležet.

Z máslového těsta poté vykrajujeme malé kousky a plníme jím vymazané formičky na košíčky nebo jiné "formičkové cukroví". Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C dorůžova.

Máslové těsto s vůní pomeranče při pečení celý byt krásně provoní. Plníme krémy, zdobíme čokoládovými polevami, želatinou, kandovaným ovocem apod.

Zkuste také vanilkové rohlíčky podle šéfcukrářky Lindy Vláskové

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Máslové těsto s vůní pomeranče

Zpět na recept