Mascarpone řezy

Recept na výborné řezy s chutným mascarpone.


4.618x
60 min
2×

Ingredience

3 lžícesekané pistácie

těsto

5 ksvejce
150 gcukr moučka
150 ghladká mouka
18 gkakaový prášek

krém

70 gsmetana
70 gkvalitní hořká čokoláda

náplň

180 gsmetana
80 gcukr moučka
250 gmascarpone
0.5 ksvanilkový lusk
40 gčokoládové hoblinky

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem a přidáme prosáté suroviny. Mouku můžeme použít hladkou nebo polohrubou. Těsto uhladíme do formy (30 x 40 cm) vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 12 minut. Upečený korpus necháme vychladnout. Poté korpus rozřízneme na 3 obdélníky velikosti formy plum cake. Smetanu ohřejeme a rozpustíme v ní nalámanou čokoládu. Formu na plum cake vyložíme trasparentní folií a uložíme první díl korpusu. Díl korpusu potřeme vychladlým smetanovo-čokoládovým krémem a posypeme pistáciemi. Přiložíme další korpus, který opět potřeme krémem a posypeme pistáciemi. Uzavřeme třetím korpusem a formu zatím uložíme do lednice. Mascarpone vyšleháme s moučkovým cukrem. Přidáme našlehanou smetanu, vanilku a čokoládové hoblinky nebo nastrouhanou kvalitní hořkou čokoládu. Náplň dobře prošleháme. Vytáhneme formu z lednice a otevřeme korpusy, čokoládovo-smetanový krém již musí být tuhý. Na první díl korpusu s čokoládovo-smetanovým krémem naneseme vrstvu náplně z mascarpone a uzavřeme korpusem. Opět na další korpus naneseme náplň z mascarpone a korpus uzavřeme. Mascarpone řezy necháme v lednici ztuhnout alespoň na 3 - 4 hodiny. Mascarpone řezy po ztuhnutí ozdobíme podle fantazie, nakrájíme a podáváme.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mascarpone řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena