Masala

Tradiční indický nápoj pro osvěžení, ale také zahřátí.


3.2900x
30 min
5×

Postup přípravy

Kardamom v hmoždíři rozdrtíme.

Do litru studené vody vložíme všechno koření a dáme vařit. Směs necháme převařit tak 10 minut, ale podle chuti. Po 10 minutách je vývar dost ostrý.

Přidáme čaj a po jedné až pěti minutách přidáme cukr. Po 2 - 5 minutách přidáme mléko a opět přivede k varu. Necháme chvilku vařit, odstavíme, scedíme a můžeme pít.

Jestli se vám nechce patlat s kořením, můžete si v obchůdcích s čajovými směsi koupit čaj s názvem Dáta Masala.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masala

Zpět na recept