Maruščina buchta

Recept na skvělou a nenáročnou dobrůtku.


3.720x
20 min

Ingredience

těsto

2 ksvejce
0.5 lmléko
1 balíčekprášek do pečiva
150 gcukr krystal
1 balíčekvanilkový cukr
500 gpolohrubá mouka
2 lžičkystrouhaná pomerančová kůra

podle potřeby

50 gtuk na vymazání
8 lžicmouka na vysypání

na potření

džem nebo marmeláda

Postup přípravy

Všechny ingredience na těsto smícháme a pečlivě promísíme. Nakonec přidáme mléko, ale nedáváme jej všechno, přidáváme po troškách, dokud nám těsto neudělá hustší hmotu, kterou poté klademe na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Maruščinu buchtu pečeme v předehřáté troubě na 200 °C do zezlátnutí. Vytáhneme a špejlí vyzkoušíme, zda-li je těsto uvnitř dopečené. Hotovou maruščinu buchtu můžeme potřít marmeládou nebo džemem, rozkrájet a podávat. Chutná nejlépe ještě teplá, ale samozřejmě můžeme podávat i zastudena.
user-icon

autor negr

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Maruščina buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena