Vaření.czReceptyMarquise s anglickým krémem

Marquise s anglickým krémem

Recept na trochu jiný dezert.


5.01x

Ingredience

50 gcukr
4 ksvejce
125 gmáslo
2 ksžloutek
250 mlmléko
1 ksvanilkový lusk
250 gkvalitní hořká čokoláda

Postup přípravy

Na omáčku nakrájíme 80% čokoládu na kousky, rozpustíme ji a necháme vychladnout. Přidáme měkké máslo a třeme, až vznikne jednolitá hmota. Postupně zašleháme jednotlivá vejce a vanilkovou dřeň. Malou pudinkovou formu vyložíme průsvitnou fólií a naplníme čokoládovou hmotou. Marquise dáme přes noc do chladničky. Druhý den si připravíme anglický krém. Ušleháme žloutky s cukrem, až vznikne pěna. Svaříme mléko a odstavíme ze sporáku. Žloutkovou pěnu vložíme do horké vodní lázně, šleháme a pozvolna přiléváme mléko. Stále šleháme a necháme 1x přejít varem. Anglický krém ihned vyjmeme z lázně a šleháme dalších 5 minut. Necháme vychladnout. Marquise nakrájíme, přelijeme anglickým krémem a ihned podáváme.
user-icon

autor MarciZ

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Marquise s anglickým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z britské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena