Marokánky s karobem

Náhražka těžkých moučníků. Placka plná ovoce, oříšků a vajíček. A hlavně - bez zbytečné mouky. Opravdu výborné.


4.67x
60 min

Postup přípravy

Veškeré sušené ovoce nakrájíme na malé kousky, i modré rozinky, které bývají větší. Oříšky nasekáme nadrobno. Plech vyložíme papírem na pečení. Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Ve větší míse promícháme žloutky s třtinovým cukrem. Přidáme promíchané sušené ovoce s oříšky a spojíme v hustou směs. Ochutíme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou asi z půlky citronu a skořicí. Bílkový sníh přidáme k ostatnímu a nakonec zahustíme strouhankou. Opatrně mícháme, dokud není směs jednolitá. Z těstíčka děláme malé i větší placky - lžičkou klademe směs na pečící papír a trochu ji roztáhneme do stran. Můžeme je ještě před pečením posypat mandlovými plátky. Marokánky by se během pečení neměly příliš roztékat. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. V hrnečku si rozpustíme karob a upečené placky v karobu máčíme ze spodní strany. Necháme zatuhnout. Karobem můžeme marokánky i ozdobit. Je na naší chuti, zda karob nahradíme čokoládou na vaření, nebo je necháme bez polevy.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Marokánky s karobem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena