Marocký chleba

Recept na křupavý marocký chléb, který je výborný jako příloha k zelenině a dušenému masu s omáčkou.


5.06x
120 min

Postup přípravy

Sušené droždí rozpustíme ve 375 ml vlažné vody. Hrubou nebo polohrubou pšeničnou mouku, celozrnnou mouku a sůl prosejeme do mísy. Do důlku uprostřed nalijeme rozpuštěný kvásek, vlažné mléko, 125 ml vlažné vody a zpracujeme v těsto. Asi 10 - 15 minut hněteme těsto na vále.

Vypracované těsto rozdělíme na tři díly, uděláme z nich kuličky a ty rozválíme na placky o velikosti asi 25 cm. Přeneseme je na plech posypaný kukuřičnou moukou, potřeme vodou, posypeme semínky nebo hrubozrnnou solí a lehce semínka nebo sůl zamáčkneme do povrchu a přikryjeme utěrkou. Marocký chleba necháme asi hodinu kynout.

Do rozpálené trouby na 190 °C vložíme plech s plackami, které propíchneme na několika místech vidličkou. Pečeme asi 15 minut, dokud nebudou zlatavé a při poklepání na kůrku nebudou mít dobrý zvuk.

Marocký chléb podáváme jako chutnou přílohu k různým pokrmům podle chuti.
user-icon

autor Bublina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marocký chleba

Zpět na recept