Marocký chleba

Recept na křupavý marocký chléb, který je výborný jako příloha k zelenině a dušenému masu s omáčkou.


5.06x
120 min

Ingredience

těsto

0.5 lžičkysůl
125 mlmléko
500 mlvlažná voda
3 lžícesušené droždí
200 gcelozrnná pšeničná mouka
410 ghrubá pšeničná mouka

na ozdobu

sezamová semínka
anýzová semínka
hrubá mořská sůl

podle potřeby

2 lžícehrubá kukuřičná mouka

Postup přípravy

Sušené droždí rozpustíme ve 375 ml vlažné vody. Hrubou nebo polohrubou pšeničnou mouku, celozrnnou mouku a sůl prosejeme do mísy. Do důlku uprostřed nalijeme rozpuštěný kvásek, vlažné mléko, 125 ml vlažné vody a zpracujeme v těsto. Asi 10 - 15 minut hněteme těsto na vále.

Vypracované těsto rozdělíme na tři díly, uděláme z nich kuličky a ty rozválíme na placky o velikosti asi 25 cm. Přeneseme je na plech posypaný kukuřičnou moukou, potřeme vodou, posypeme semínky nebo hrubozrnnou solí a lehce semínka nebo sůl zamáčkneme do povrchu a přikryjeme utěrkou. Marocký chleba necháme asi hodinu kynout.

Do rozpálené trouby na 190 °C vložíme plech s plackami, které propíchneme na několika místech vidličkou. Pečeme asi 15 minut, dokud nebudou zlatavé a při poklepání na kůrku nebudou mít dobrý zvuk.

Marocký chléb podáváme jako chutnou přílohu k různým pokrmům podle chuti.
user-icon

autor Bublina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marocký chleba

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena