Nejprve zcela ponoříme do vody konzervu salka a pozvolna vaříme 3 hodiny. Na těsto si připravíme máslo, med a cukr. Zamícháme a vložíme do hrnce. Přidáme smíchanou sodu s octem a celou směs vložíme nad plamen. Za stálého míchání přidáme vejce. Mícháme tak dlouho, dokud se na povrchu neobjeví pěna a směs nezhnědne. Následně hrnec z plamene odstavíme.
Po mírném vychladnutí směsi přidáme obě mouky a vypracujeme těsto, které pak necháme hodinu odpočívat. Poté těsto rozdělíme na přibližně 8 kuliček, ze kterých vyvalujeme tenké placky. Placky poté ořízneme tak, aby měly kulatý tvar. Při vykrajování si můžeme pomoct třeba pokličkou. Medové placky dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C na 3 - 4 minuty.
Základem krému je uvařené salko. To vyklopíme z konzervy - vařením vznikne hnědá zkaramelizovaná hmota, a rozšleháme s máslem. Do krému vmícháme polovinu mletých oříšků a polovinu placky, kterou jsme rozstrouhali.
Vychladlé placky potíráme tímto krémem a klademe je na sebe. Potřeme i vrchní placku a boky medovníku. Zbylé oříšky a rozstrouhanou placku smícháme s kakaem. Touto směsí posypeme vrchní placku a strany medovníku tak, abychom překryli krém, kterým jsme natřeli tato místa. Hotový Markétin medovník necháme minimálně den rozležet v chladnější místnosti, aby krásně změkl a zvláčněl.
Pak Markétin medovník podle potřeby nakrájíme a můžeme podávat.