Marinovaní ptáčci z bůčku

Recept na vynikající ptáčky.


4.25x
75 min

Ingredience

mletý pepř
4 plátkyvepřový bok

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika

marináda

150 gcibule
500 mlsvětlé pivo

nádivka

200 gkysané zelí
200 gklobáska

Postup přípravy

Vykostěný bůček si necháme nakrájet na plátky už v obchodu nebo si slabší plátky připravíme sami doma. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme sladkou paprikou.

Ze zelí vymačkáme šťávu a poklademe ho na připravené plátky masa. Na něj položíme kousky cigára či jiné klobásky, zavineme a zpevníme buď režnou nití nebo párátky.

Ptáčky z bůčku naskládáme do pekáčku, obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, zalijeme pivem a do druhého dne necháme marinovat.

Druhý den pečeme marinované ptáčky z bůčku v troubě při teplotě 200 °C asi 60 minut. Během pečení přeléváme výpekem.

Marinovaní ptáčci z bůčku jsou nejlepší s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor ejmik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinovaní ptáčci z bůčku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.