Marinované vepřové řízky

Tento recept je velmi chutný, výhodou je rychlost přípravy, a to, že vydrží v ledničce několik dní, takže se dá udělat vždycky čerstvé. K přípravě lze použít i kuřecí maso.


3.354x
30 min

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Všechny ingredience a marinádu ušleháme.

Kotletu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky podle počtu porcí.

Každý plátek masa postupně namočíme v připravené marinádě a položíme jej skleněné nebo porcelánové mísy.

Zbytkem marinády přelijeme maso v míse. Mísu uzavřeme nebo překryjeme fólií a necháme v lednici uležet asi 3 dny. V případě nouze stačí přes noc.

Marinované plátky masa restujeme z obou stran v oleji. Můžeme také použít grill.

Jako příloha se hodí brambory na všechny způsoby, tatarka, zeleninová obloha.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinované vepřové řízky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká