Marinované vepřové plátky

Jemné vepřové řízky s tenkou krustičkou podáváme s teplým hráškem a sázeným vejcem.


4.2101x
30 min
2×

Ingredience

2 ksvejce
1 lžícemáslo
2 ksjarní cibulka
4 plátkyvepřová kýta
400 gsterilovaný hrášek

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

marináda

4 ksvejce
1 lžícesolamyl
100 mlmajonéza
1 lžícesójová omáčka

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Cibulku očistíme a velice jemně nasekáme. Hrášek necháme okapat.

Marináda: Vejce rozšleháme s majonézou, sójovou omáčkou a solamylem v krém. Do takto připravené marinády vložíme plátky masa a necháme do druhého dne rozležet.

Na horkém oleji osmažíme plátky vepřových řízků doměkka, vyjmeme z výpeku a uchováme na teple.

Do výpeku přidáme lžíci másla, na kterém necháme zpěnit jemně usekanou cibulku. Potom vmícháme okapaný hrášek a vše krátce prohřejeme.

Na jiné pánvičce nebo lívanečníku připravíme sázená vejce.

Marinované vepřové plátky podáváme s teplým hráškem a sázeným vejcem. Vhodnou přílohou jsou hranolky, pečené nebo vařené brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinované vepřové plátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká