Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Cibulku očistíme a velice jemně nasekáme. Hrášek necháme okapat.
Marináda: Vejce rozšleháme s majonézou, sójovou omáčkou a solamylem v krém. Do takto připravené marinády vložíme plátky masa a necháme do druhého dne rozležet.
Na horkém oleji osmažíme plátky vepřových řízků doměkka, vyjmeme z výpeku a uchováme na teple.
Do výpeku přidáme lžíci másla, na kterém necháme zpěnit jemně usekanou cibulku. Potom vmícháme okapaný hrášek a vše krátce prohřejeme.
Na jiné pánvičce nebo lívanečníku připravíme sázená vejce.
Marinované vepřové plátky podáváme s teplým hráškem a sázeným vejcem. Vhodnou přílohou jsou hranolky, pečené nebo vařené brambory.