Vaření.czReceptyMarinované vepřové koleno na fazolích

Marinované vepřové koleno na fazolích

Skvělá kombinace masa a luštěnin.


4.415x
0

Ingredience

2 lžíceolej
1 kscibule
2 lžícekečup
150 ganglická slanina
1 konzervabílé fazole
1 ksvepřové koleno
300 gmražené fazolové lusky

podle chuti

sůl
pepř

marináda

2 lžícemed
250 mlsvětlé pivo
4 snítkyčerstvý tymián
2 špetkyčerstvý mletý pepř

Postup přípravy

Z piva, medu, nasekaného tymiánu a čerstvě umletého pepře připravíme marinádu. Vepřové koleno nasolíme a nařízneme až ke kosti, aby se marináda do masa dobře dostala. Koleno vložíme do hlubšího pekáčku, zalijeme marinádou a pod poklicí pečeme na 150 °C 3 hodiny. Zatím si v pánvi (nejlépe wok) na oleji orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno se slaninou nakrájenou na nudličky. Přidáme fazole z plechovky. Dobré jsou bílé v pikantní omáčce, ale záleží na tom, co máme rádi. A nakonec mražené fazolové lusky. Podusíme a dochutíme solí, pepřem a kečupem. Marinované koleno podáváme na fazolích, pokrm dobře chutná s pečivem.
user-icon

autor máma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinované vepřové koleno na fazolích

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena