Vaření.czReceptyMarinovaná vepřová žebírka pečená

Marinovaná vepřová žebírka pečená

Večeře, na které si pochutnáte.


4.634x
0
1×

Ingredience

1 lžičkasůl
1 kscibule
3 ksvepřová žebírka

marináda

3 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
2 lžičkymed
1 ksrajský protlak
1 lžičkaharissa pasta

Postup přípravy

Vepřová žebírka (doporučuji předuzená) omyjeme, vysušíme, osolíme a vložíme do mísy na marinování. Připravíme si marinádu. Použil jsem jako základ rajský protlak, přidal dvě polévkové lžíce oleje, česnek podle chuti a dvě kávové lžičky medu. Pořádně promíchal a přiostřil harissou. Lze použít i tabasko, či chilli směs se solí. Marinádou potřeme z obou stran vepřová žebírka, pokryjeme na hrubá kolečka pokrájenou cibulí a necháme asi dvě hodiny v lednici marinovat. Poté žebírka vyjmeme, vložíme do vhodné nádoby na pečení a necháme 30 minut při pokojové teplotě odpočinout. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 - 200 °C. Je třeba se řídit vlastní praxí, moje trouba peče hůře, musím tedy nastavit vyšší stupeň. Asi za 20 minut (za 10 minut doporučuji obrátit) zvýšíme teplotu, případně přepneme troubu na horní gril a pečeme do utvoření krusty. Pak troubu vypneme a marinovaná žebírka necháme 5 minut dojít. Marinovaná vepřová žebírka podáváme s čerstvým pečivem a pivem.
user-icon

autor sefkuchar


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinovaná vepřová žebírka pečená

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena