Marinovaná vepřová plec s kapustou

Pečená marinovaná vepřová plec podávaná s dušenou kapustou. Recept na výbornou vepřovou specialitu k obědu nebo k večeři.


5.012x
120 min

Ingredience

příloha

1 stroužekčesnek
1 kscibule
1 dlsmetana
1 ksmrkev
1 hlávkakapusta
1 ksřapíkatý celer

směs

3 stroužkyčesnek
3 ksrajčata
1 kscibule
tymián
vepřová plec
1 ksřapíkatý celer

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Plec si večer předem namarinujeme - osolíme, opepříme, posypeme tymiánem, obmotáme provázkem, zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc odležet v lednici.

Pekáč pokapeme olivovým olejem a připravíme si zeleninový základ - nakrájíme řapíkatý celer, spařená rajčata, cibuli, česnek a vše poklademe na dno pekáčku.
Maso vyndáme z fólie, položíme na zeleninu a dáme péct do trouby předehřáté na 170 stupňů.

Asi po hodině vyndáme z trouby, plec zabalíme do alobalu a necháme odležet. Šťávu přelijeme do hrnce a ještě chvíli povaříme. Jako přílohu budeme podávat kapustu: hlávku kapusty zbavíme košťálu, listy nakrájíme, vložíme do vařící vody a necháme spařit.
Potom vodu scedíme a kapustu zalijeme ledovou vodou, aby neztratila barvu.

V dalším hrnci si připravíme zeleninový základ na kapustu: rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nakrájený stroužek česneku a cibuli. Pak přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer a mrkev, promícháme a přilijeme smetanu.

Hrnec s kapustou vrátíme zpátky na sporák, necháme vypařit přebytečnou vodu a pak do něj vmícháme zeleninový základ se smetanou. Osolíme a opepříme. Maso vybalíme z alobalu, sundáme provázek a nakrájíme na plátky.

Na dno servírovací mísy nalijeme svařenou šťávu z masa, na ní položíme nakrájenou plec a do další mísy přendáme dušenou kapustu. Podáváme.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinovaná vepřová plec s kapustou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká