Vaření.czReceptyMarinovaná vepřová krkovička

Marinovaná vepřová krkovička

Pečená vepřová krkovička, které dodá hlavní chuť výborná marináda.


3.850x
75 min
5×

Ingredience

4 plátkyvepřová krkovice

marináda

4 stroužkyčesnek
50 mlvoda
150 mlkečup
50 mlsherry
50 gčerstvý zázvor
5 lžicsójová omáčka
1 lžícedijonská hořčice
100 ghnědý cukr

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme marinádu. Oloupaný česnek prolisujeme, zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Cukr vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, cherry a necháme na mírném ohni rozpustit. Pak vmícháme česnek a zázvor a zvolna povaříme asi 10 minut. K cukrovému základu přidáme sójovou omáčku, hořčici a kečup. Směs za stálého míchání krátce povaříme a necháme vychladnout. Silnější plátky masa očistíme, zlehka naklepeme, vložíme do marinády a necháme několik hodin rozležet. Marinovanou vepřovou krkovičku rozložíme do pekáčku přelijeme asi čtvrtinou marinády a pečeme při 180 °C přibližně hodinu. Upečenou marinovanou krkovičku rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme podle vlastní chuti s rýží, těstovinami nebo opečeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinovaná vepřová krkovička

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena