Marinovaná vepřová krkovice s hořčicí

Vepřové plátky s bylinkami a hořčicí, které opečeme na pánvi. Recept na chutný masový oběd i večeři.


4.516x
35 min

Ingredience

1 lžícehořčice
6 lžichorká voda
4 ksvepřová krkovice s kostí

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

marináda

1 větvičkarozmarýn
4 lístkyšalvěj
2 lístkybobkový list
bílé víno
2 lžíceolivový olej

Postup přípravy

Do nádobky položíme naklepané plátky masa. Přidáme lístky šalvěje, bobkové listy a rozmarýn. Vše pokapeme olejem a podlijeme vínem tak, aby maso bylo přikryté. Nádobku s masem přikryjeme a necháme 6 hodin v lednici odležet.

V pánvi s troškou oleje opečeme maso z obou stran, bylinky před smažením z marinády vyjmeme.

Ve sklence promícháme 6 lžic horké vody s hořčicí. Když je maso z obou stran dobře opečené, podlijeme ho vodou s hořčicí a provaříme při malé teplotě dalších asi 10 minut. Dochutíme solí a pepřem a odstavíme.

Marinovaná vepřová krkovice s hořčicí chutná nejlépe s bramborovou přílohou.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinovaná vepřová krkovice s hořčicí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena