Marinovaná pečená treska

Jednoduchá příprava novozélandské tresky.


3.311x
30 min

Ingredience

150 gmáslo
2 balíčkynovozélandská treska

marináda

4 lžíceolej
1 svazekkopr
2 kscitron
1 lžícedrcený kmín
2 lžícekořenící směs na ryby

Postup přípravy

Novozélandskou tresku necháme rozmrznout. Nejlépe tak, aby neležela ve vodě. Většinou jsou 3 ks v balení 500g. Tresky omyjeme, odřízneme bříška a zadní ploutve (jsou-li). Do vhodné nádoby připravíme marinádu z asi 4 lžic oleje, svazku nasekaného kopru, šťávy ze 2 citronů, lžíce drceného kmínu a 2 lžic kořenící směsi na ryby. Tresky necháme marinovat asi 2 hodiny. Na pánvi rozpustíme máslo s trochou oleje a marinované tresky opečeme. Pánev zakryjeme alobalem nebo poklicí a pečeme asi 15 minut v troubě při 150 - 160 °C. Rybu osolíme podle potřeby až na talíři. Marinovanou pečenou tresku podávám s mléčnou bramborovou kaší s čerstvou petrželkou. Nadrobno nakrájené brambory dusím v plnotučném mléce do téměř rozvaření, přidám máslo, a šlehačem vyšlehám dohladka, pak vmíchám sekanou petrželku.
user-icon

autor Poutník

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Marinovaná pečená treska

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena