Vaření.czReceptyMarinovaná krkovička na zeleninovém lůžku

Marinovaná krkovička na zeleninovém lůžku

Výborný recept na chutný nedělní oběd, který se dá připravit v jednom pekáči.


2.39x
90 min

Ingredience

8 stroužkůčesnek
100 gmáslo
2 ksmrkev
100 mlolivový olej
2 lžícedijonská hořčice
1 ksčervená cibule
250 gcherry rajče
600 gnové brambory
4 větvičkyčerstvý rozmarýn
600 gvepřová krkovička bez kosti a kůže

podle chuti

sůl
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy

Krkovičku omyjeme, osušíme a pokrájíme na řízky, které naklepeme a okraje po obvodu několikrát nařežeme, aby se během pečení nekroutily. Z obou stran řízky osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, potřeme rozetřeným česnekem a dijonskou hořčicí. Krkovičku necháme volně odpočívat na pultě, nebo ji připravíme už v předvečer a necháme marinovat v chladničce. Čím déle budeme krkovičku marinovat, tím bude maso chutnější a křehčí. Nové brambory očistíme, pokrájíme na menší kusy a dáme do studené vody. Cherry rajčata omyjeme, česnek a červenou cibuli očistíme a cibuli pokrájíme na měsíčky. Mrkev očistíme a pokrájíme na silnější kolečka. Větvičky čerstvého rozmarýnu omyjeme. Pekáč vymažeme máslem a kousek másla dáme i do středu. Na dno pekáčku rozložíme scezené brambory, nakrájenou cibuli, cherry rajčata a mrkev, přihodíme 4 celé stroužky česneku, nesolíme a promícháme. Kdo chce, může zeleninu ukládat do pekáče po vrstvách. Na vrch položíme větvičky čerstvého rozmarýnu, přilijeme olej a na zeleninu položíme řízky z marinované krkovičky. Pekáč přikryjeme alobalem a vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 60 minut. Po této době alobal odstraníme, zeleninu promícháme, krkovičku přelijeme vypečenou šťávou a dopékáme ještě asi 20 - 30 minut do pěkné hnědé barvy. V polovině tohoto času řízky z krkovičky obrátíme. Marinovanou krkovičku servírujeme horkou s přílohou z pečené zeleniny, která se pekla spolu s krkovičkou. Příprava je jednoduchá a pohodlná. Marinovaná krkovička je velmi chutná a šťavnatá, stejně jako zelenina, kterou můžeme podle vlastní chuti obměňovat, tím je tento recept zároveň velmi variabilní.
user-icon

autor Libchen

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Marinovaná krkovička na zeleninovém lůžku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena